dinsdag 8 januari 2013

Erfgoedwandeling Sint-Niklaas

Deze morgend zijn we gestart in de bibliotheek van Sint-Niklaas. Hier kregen we een smaakmaker van de jaren '30 op video. Dit zorgde voor heel wat grappige taferelen. Hoewel de uitleg niet altijd even expressief werd gegeven, spraken de beelden toch voor zich. De stille/ stomme film begon dan ook wel erg stil :-D Gelukkig was dit een foutje van de techniek. Wat volgde waren heel wat mensen die bijna poseerden voor de camera. Het was duidelijk dat zij een videocamera nog niet gewoon waren. Ook opvallend was de snelheid waarmee talrijke groepen van mensen toch synchroon konden bewegen.

We zetten de dag verder met een art deco wandeling/ erfgoedwandeling doorheen de stad van Sint-Niklaas. Als extraatje mochten we natuurlijk wat muzische opdrachten uitvoeren die tot leuke resultaten leidden. De rap vond ik zelf het leukste. Dit lijkt mij ook een hele leuke opdracht om met kinderen uit de lagere school te doen en is eenvoudig te transfereren naar andere thema's.
Benieuwd naar onze rap? Neem dan gauw een kijkje: rap art deco

Als afsluiter hadden we een middagmaal in 'de casino' met bijpassende muziek uit het interbellum. De verbazing was echter groot wanneer we frietjes met een hamburger keken. De hele ochtend hadden we liggen speculeren wat we op ons bord zouden krijgen. Hier hadden we niet meteen aan gedacht met het interbellum in ons achterhoofd, maar het heeft zeer zeker wel gesmaakt.



Neem ook zeker een kijkje op mijn fotopagina (9)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten