vrijdag 16 november 2012

I see you

Deze avond ga ik naar "I see you" van Kabinet K kijken in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Binnenkort vindt u op de pagina cultuurvoorstellingen weer een verslagje.

‘i see you’ is een poëtische dansvoorstelling over het kijken als vraag en het kijken als antwoord, over de blik die kluistert en scheidt,over de woeste tederheid en het zachte geweld die een blik kan behelzen. Een eerste luik: een kind, een oude man en choreografe Joke Laureyns. Verbonden en tegelijk afgescheiden in het kijken naar elkaar. De één als de schaduw, de echo, de dubbelganger van de ander. Een hand, een gezicht, een rug worden minutieus uitgelicht, worden blikvangers, als in een schilderij. Het trefwoord is verstilling. Dan een tweede luik: een kind, een oudere vrouw en choreograaf Kwint Manshoven. Eveneens verbonden in het kijken naar elkaar. Een tweede schilderij. Exuberanter, barokker, luider dan het eerste. Contrasterend en complementair. Samen: een dansvoorstelling met eenzelfde thema: 'i see you' gaat over zien en gezien worden.
 
“Verwacht vooral pure dansportretten van koestering, genegenheid, troost en verstilling. (…) Zacht getekend, zonder een teveel aan kleur of vormelijke bravoure. Maar in die eenvoud van de bewegingslijnen wel dieprakend en glashelder.” (Knack)
 
choreografie: Joke Laureyns & Kwint Manshoven; dans: Joke Laureyns, Philippe Flachet, Nini Dormaels, Kwint Manshoven, Kristina Neirynck, Elisa Palm
 
Dat is de info die u kan lezen op http://www.ccsint-niklaas.be/voorstelling/3526/i-see-you-9-  

Zware woorden die misschien nog niet zoveel zeggen, maar het is het bijhorende filmpje dat mij nieuwsgierig heeft gemaakt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten